Tuniaková pomazánka – dip
Raňajky alebo na party pre hostí
Suroviny
- Tuniak vo vlastnej šťave
- Stopkový zeler
- Sušené paradajky
- Cottage cheese alebo tvaroh
- Suché hrianky aveľa zeleniny (mrkva, uhorka, zeler)
Postup
Tento tuniakový dip môžeme podávať aj ako dip aj ako pomazánku. Môžeme ho použiť aj ako zálievku na zmes zeleniny na šalát.
- Tuniak rozmačkáme vidličkou v
- Stopkový zeler asušené paradajky nakrájame nadrobno alebo dáme rozsekať nahrubo v mixéry. Pozor, nie na kašu, len na drobné celé kúsky.
- Zmiešame scottage cheesom, guľôčky syru rozmačkajme vidličkou. Použime overený cottage cheese, ktorý nie je sladký (v Lidl býva sladší) a menej tekutý. Použiť môžeme aj tvaroh. Osolíme, okoreníme, prípadne pridáme aj citrónovú šťavu. Vidličkou premiešajme, aby vznikla pasta.
- Ak chceme použiť ako zálievku na šalát, použime tekutejšiu formu cottage cheese.
- Podávame na chlebe alebo toaste. Dajte si ktomu zeleninu podľa chuti.
- Ak použijete celé balenia tuniaka acottage, je to krásna bohatá večera, zvlásť pre diabetikov a pacientov, ktorí trpia obezitou. Ale iba s polkou krajca kváskového chlebíka.