Omeleta do koča aj do voza–raňajky aj večera
Raňajky alebo večera (ak volíte ako raňajky, doprajte si až neskorší obed)
Suroviny
- Vajcia (2ks/os)
- Polka cibule
- 1 pl olivového oleja
- 2 hrste čertsvého špenátu
- 2 pl nadrobenej údenej makrely
- Bohatá čerstvá zelenina
Postup
- Omeletu pripravme tak, že najprv podusíme pod pokrievkou nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď použijeme pokrievku, cibuľa nevyschne – keďže používame menej tuku, ostane šťavnatá.
- Pridajme špenát aosmahnime veľmi krátkou, 2 min. Vyberme na tanier.
- Do panvice, ktorá je jemne mastná vlejme rozšľahané vajíčka – používajme pri tom mierny oheň.
- Na vajíčka nadrobme makrelu ašpenátovú zmes a Pečieme krátko, 3-4 min.
- Ozdobme krúžkami červenej papriky apodávame s chlebom (môžete vynechať alebo naradiť bohatou zeleninou).