Mrkvovo fazuľová nátierka
(raňajky alebo party – vegan, bezlaktózy, bez mliečnej bielkoviny, bez lepku)
Potrebujeme
- 1 veľká uvarená mrkva
- 1 konzerva fazule (je jedno akej farby)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL sušených paradajok
- 2 PL nasucho opražených sezamových semiačok
- Polku citróna, soľ, čierne korenie – my sme použili čiernu soľ
- „niečo zelené“ – my sme dali čerstvý mangold, ale môže to byť pažítka, bazalka, vňatka, koriander, ….
Recept sme pre vás spracovali aj video návodom.
Postup:
- … je veľmi jednoduchý. Zmixujeme mrkvu, fazuľu a cesnak.
- Potom pridáme aj sušené paradajky aj s olejom a „zelené“, soľ a korenie
- Pridáme aj šťavu z citróna.
- Premixujeme do hladka, prisypeme semiačka a zamiešame. Odložíme do chladničky, aby sa spojili chute.
Tip:
Čierna soľ má vraj jemne vajíčkovú príchuť. Používa sa do vegan receptov, kde chceme dosiahnuť práve túto vajíčkovosť. Nuž, naša skúsenosť je, že vajíčko tam necítime. Zato však vyzerá efektne, ak ňou posypeme jedlo, lebo sú to také malé čierne lesklé kryštáliky.