Hrášková polievka s pečeným cesnakom za 10 minút
Potrebujeme
Najprv si pripravíme pečený cesnak.
Do malej misky vložíme kocku masla a naukladáme veľa očisteného cesnaku (aj 2-3 hlavy). Dolejeme olivovým olejom, môžeme pridať aj rozmarín alebo inú čerstvú bylinku a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca pol hodiny.
Takto pripravený cesnak rada využívam aj ako ochutenie pomazánky. Rozpučíme cesnak, premiešame s maslom a s nastrúhaným parmezánom a podávame ako pomazánku.
K polievke potrebujeme a pripravíme takto:
1 sáčok mrazeného hrášku
Pečený cesnak
Biele víno a vývar na podlietie
Príprava je viac než jednoduchá
Do hrnca nasypeme hrások, zalejeme vínom, vývarom a dáme variť. Po uvarení prelejeme do mixéra, pridáme pečený cesnak, zmixujeme a dochutíme soľou, citrónom, bielym korením.