Pórová polievka s hokkaido dužinou – zero waste štýl
Použijeme dužinu z hokkaida, ktorú ste možno doteraz vyhadzovali
(hustá polievka, vegan)
Potrebujeme:
- Dužinu z hokkaida (môžeme použiť akúkoľvek dužinu z tekvice, vrátane semiačok, ktoré sú bohaté na vzácne tuky)
- Polku póru
- 1 PL olivového oleja
- Vývar alebo voda
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ, rasca
Postup:
- Zahriali sme olivový olej -na strednom ohni, nie na vysokom, aby nezačal „horieť“
- Pridali sme rascu a pár sekúnd sme ju opražili
- Pridali sme pór a dužinu, zaliali vodou a prikryli.
- Na konci sme polievku posolili a nechali trocha vychladnúť.
- Až potom sme ju zmixovali dohladka aj s cesnakom.
TIP 1:
My sme namiesto čistej vody použili vodu, v ktorej sme varili cestoviny. Obsahuje škroby, ktoré polievku zahustia.
TIP 2:
Ak chcete, aby bola cesnaková chuť výrazná, pridajte ho surový na konci. Vtedy bude cesnak aj jemne štípať. V opačnom prípade ho pridajte s rascou. Ideálne je aj- aj.