Dusené kura smedovo-horčicovou omáčkou diétne
(hlavné jedlo)
Suroviny na 2 porcie
- 400 g kuracích pŕs
- 2 ČL medu
- 2 PL citrónovej šťavy (kľudne pridajme šťavu aj zcelého citróna, nezľaknite sa, mäso zbelie z neho)
- 2 PL kremžskej horčice
- 20 ml olivového oleja na osmahnutie mäsa (pozor, to je 1 PL, nenalievame od oka!)
- Soľ, korenie abohatý zelený šalát
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky alebo podľa chuti (na rezance, či nugetkovú veľkosť)
- Vmiske zmiešame mäso s medom, s horčicou a citrónom, posypeme čiernym korením. Môžeme pridať aj kôru z citróna (ideálne, ak je to bio citrón kvôli možným postrekom na citrone).
- Osmahneme mäso na rozpálenom oleji apritom ho osolíme.
- Môžeme podliať pol deci vody apodusiť pod pokrievkou – podľa chuti (niekto má rád mäkké mäso a niekto chrumkavé suchšie).
- Podávame na bohatom zelenom šaláte ako podklad, môžeme jemne posypať parmezánom as max 10 g slnečnicovými semiankami (surovými alebo opraženými).