Zapekaný losos smascarpone-pórovou omáčkou
(hlavné jedlo)
Suroviny na 2 porcie
- 2 x 150 g lososa
- 300 g póru
- 200 g mascarpone (pre diétnejšiu verziu použite ricottu)
- Mletý muškátový oriešok
- Soľ, čierne korenie
Postup
- Lososa vložíme do pekáča na papier na pečenie, posolíme, okoreníme av rúre ho opečieme na 180 stupňoch 8 – 10 min. Po takomto čase by mal byť losos vnútri stále ružový a nevysušený.
- Pór očistíme, rozkrojíme po dĺžke anakrájame na 3 cm hrubé plátky.
- Pór smascarpone vložíme do kastrólika a miešame na miernom ohni, kým sa nespoja. Okoreníme štipkou muškátového orecha, soľou, korením, podľa chuti. Pór by mal ostať „al dente“.
- Podávame losos amascarpone pórovú omáčku.
- Kjedlu si doprajte veľký tanier čerstvej zeleniny podľa chuti. Zeleninu ochuťte iba omáčkou z pôru bez dodatočného dressingu.
TIP: môžeme losos na pekáči touto zmesou aj zaliať a krátkou zapiecť.